LSS-boende

LSS-boende med kunnig personal och moderna, FRÄSCHA lägenheter

För att kunna driva ett LSS-boende och för att kunna erbjuda brukarna ett bra boendealternativ krävs det struktur, kompetens och en stabil ekonomi. Om man, som vi, har specialiserat sig på hyresgäster ut personkrets 1 och 3 krävs det dessutom specialkompetens inom psykiatri, ADL och flera andra professioner. Det krävs dessutom en hållbar personalpolitik, så att alla anställda trivs med sitt jobb och inte slutar. Det krävs dessutom att personalen vet hur man bemöter de boende och vi jobbar intensivt med kompetensutveckling. De flesta av våra hyresgäster mår särskilt dåligt av nya ansikten och nya kontakter. Så en stabil personalgrupp och ett hållbart ledarskap är en grundförutsättning för att driva ett bra LSS-boende.

LSS-boende och miljö

Vi på Aramia Omsorg har, medvetet, valt att placera våra LSS-boende i lite mindre orter. Våra boende ligger inte avskilt och ute på landet och inte mitt inne i stan. Det finns livsmedelsbutik, post, tandläkare, en sjö att bada i, gym men ändå den svenska naturen inpå husknuten.Vi jobbar utifrån en miljöterapeutisk och kognitiv grund med ett lågaffektivt bemötande.

Boende LSS och kontaktmannaskap

Kontaktmannaskapet är en central del i vår verksamhet. Vi arbetar med en strukturerad vardag med rehabiliteringsarbete och ADL-träning och gemensamma måltider. Vi utgår hela tiden från den enskildes integritet och fokuserar på individens egna behov och förutsättningar. Samordning av kontakter med psykiatri och andra viktiga aktörer, som är nödvändiga runt den boende. Vi arbetar självklart med genomförandeplaner och vårdsammanfattningar till samtliga uppdragsgivare.

LSS-boende boende lss
Ett av Aramia Omsorgs tre LSS-boende, Sjogerstad LSS

LSS-boende, lediga lägenheter för inflyttning

Just nu har vi några lägenheter lediga, för inflyttning. Ni är hjärtligt välkomna att höra av er med just era specifika behov och förutsättningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att tillgodose just er förfrågan. Kanske vill ni göra ett studiebesök på något av våra boenden? Då skall ni kontakta vår verksamhetschef, Ann-Marie Samuelsson som ser till att ni får en så bra bild som möjligt av våra verksamheter.

Aramia Omsorg®