Verksamheter

Aramia omsorg ikon verksamhetHemsidan är under bearbetning!

Aramia Omsorg – Sjogerstad LSS & Skultorp LSS

Aramia Omsorg har nu ytterligare nya platser inom LSS 9§9, servicebostad för personkrets 1 och 3, bostad med särskild service.
Vi är ett mindre vårdbolag som ligger i utkanten av Skövde med möjlighet till flexibla lösningar. Vi har valt att renodla vår verksamhet och har idag två psykiatriboenden, Skultorp LSS med 15 lägenheter och Sjogerstad LSS som kommer att erbjuda 9 lägenheter för LSS 1:e september.
Sjogerstad LSS är det mindre lantliga boendet där man med ett större omsorgsbehov har närhet till personal och gemensamhetsutrymmen. Skultorp LSS är ett boende mitt i Skultorp med större lägenheter i ett bostadsområde med tillgång till gemensamhetsutrymmen och personal. I gemensamhetslägenheterna serveras alla måltider för den som så önskar.

Våra två psykiatriboenden ligger i natursköna omgivningar med fina promenadstråk och badsjö nära.
Det finns också närhet till allmänna kommunikationer, ICA affär, tandläkare, vårdcentral, café, gym och bibliotek i det mindre samhället Skultorp. Aramia Omsorg har också samarbeten med olika aktörer för aktiviteter som aktiviteter i naturen, innebandy, bowling, bad, gym, möjlighet till ridlektioner, jobb på hästgård och lantgård m.m. samt möjligheter att utföra olika sysslor i våra trädgårdar.

I vår personalgrupp finns kompetenser såsom undersköterskor med psykiatriutbildning, behandlingsassistenter, socionomer samt tre psykiatrisjuksköterskor med bl.a. DBT och kognitiv terapi som kompetens. Vi har också vaken nattpersonal i våra boende. I verksamheterna finns också transportör och vaktmästare som är behjälpliga vid in- och utflyttning samt övriga resor. Vi utför regelbunden utbildning och handledning.

Aramia Omsorg arbetar med social rehabilitering där stöd i omvårdnad- och rehabiliteringsinsatser baseras på ett miljöterapeutiskt och kognitivt förhållningssätt. Vi arbetar med struktur, delaktighet och omtanke med ett lågaffektivt bemötande. Vi tar emot personer inskrivna enligt LRV och LPT.

Välkommen att höra av er!

Aramia omsorg Sjogerstad lss-boende

Mer info om Sjogerstad LSS

Aramia omsorg Skultorp LSS

Mer info om Skultorp LSS

Aramia Omsorg®