Årets sommarresa med Sjogerstad

En tillbakablick från årets sommarresa med Sjogerstad LSS

Vår årliga sommarresa, i augusti 2019, gick till ett ställe som heter Bocksjö. Bocksjö ligger i Tivedsskogarna, ca 2,5 km utan för tiveden sjogerstadKarlsborg. Det var jag, Ylva som jobbar på Sjogerstad och Anita och delar av vårt härliga gäng med boende på Sjogerstad som drog iväg denna gång på ett naturäventyr. Vi bodde i en enkel liten stuga med utedass som ligger helt avskilt från andra hus. I huset finns det sex rum och kök och en dusch. Allt är väldigt enkelt och gammalt men man har det allra nödvändigaste. Det var gångavstånd till Vättern, där vi badade både morgon och kväll.

Det finns en underbart härlig natur med storskog och en massa fiskesjöar runt omkring. Vid vår vistelse i Bocksjö gick vi långa promenader i skogen, plockade svamp till våra kvällsmackor. Vi badade i Vättern, plockade stenar som vattnet har slipat så fint och målade sedan dessa stenar som blev ett fint minne att ta med sig från vår resa. På kvällen grillade vi och hade det mysigt tillsammans. När kvällen kom och det blev mörkt gick vi ut i mörkret och letade efter ugglor med ficklampa (liknande tipspromenad fast i mörkret med kluriga gåtor på varje uggla).

Vi bakade också äppelpaj som vi smaskade på kvällskvisten. Vädrets makter hade vi med oss, solen sken och det var varmt och gott och den sista frukosten avnjöt vi i trädgårdsmöblerna ute i det fina vädret. En härlig och uppskattad resa ut i naturen med ett mycket glatt gäng!

tiveden sjogerstad

Vid pennan, Ylva Cederborg samordnare Aramia Omsorg, Sjogerstad

Aramia Omsorg®